تاریخ انتشار : یکشنبه ۲۷ خرداد ۱۴۰۳ - ۲۰:۵۹
کد خبر : 24957

تشکیل دادگاه صلح در کشور تا هفتم آذرماه امسال

تشکیل دادگاه صلح در کشور تا هفتم آذرماه امسال
رئیس مرکز حل اختلاف قوه قضاییه گفت: تشکیل دادگاه‌های صلح باید تا هفتم آذرماه ۱۴۰۳ در تمام کشور اجرایی شده و همه حوزه‌های قضایی سراسر کشور زیر پوشش این قانون قرار گیرند.

به گزارش ریحان نیوز،حجت الاسلام والمسلمین هادی صادقی در همایش منطقه‌ای شمال کشور که با محوریت نحوه اجرای قانون جدید شور‌های حل اختلاف در شهرستان محمودآباد برگزار شد، با اشاره به قانون جدید شورا‌های حل اختلاف افزود: این قانون مهم، سرنوشت بیش از ۶۰ درصد پرونده‌های دادگستری را تعیین خواهد کرد و باید قضات توانمند و با دانش در این دادگاه‌ها مستقر شوند.که بر این اساس باید با برنامه ریزی دقیق و اهتمام جدی، اقدامات لازم در خصوص اجرای هماهنگ و بدون ابهام این قانون در سراسر کشور صورت گیرد.

رئیس مرکز حل اختلاف قوه قضائیه با اشاره به فرمایشات حضرت علی (ع) در نهج البلاغه مبنی بر اینکه «با اندازه گیری، حسابگری، محاسبه و دقت، کار‌ها آسان خواهد شد»، تاکید کرد: باید برای کار سخت پیش رو، برنامه ریزی نموده و با زمان بندی صحیح به بهترین شکل ممکن اقدام کنیم.

حجت الاسلام والمسلمین صادقی، فلسفه وجودی دادگاه‌های صلح را ایجاد صلح و سازش عنوان کرد و با اشاره به تصویب نهایی و دائمی شدن قانون جدید شورا‌های حل اختلاف در سال گذشته، افزود: این دادگاه‌ها قرار است به سمت آشتی دادن مردم و صلح و سازش حرکت کنند؛ پس باید به سمتی حرکت کنیم که فلسفه وجودی این دادگاه‌ها محقق شود.

رئیس مرکز حل اختلاف قوه قضائیه، تاریخ قطعی تشکیل دادگاه‌های صلح را هفتم آذر ماه سال جاری دانست و گفت: تا تاریخ فوق الذکر، تمام حوزه‌های قضایی سراسر کشور باید آن بخش از قانون که ناظر بر تشکیل دادگاه‌های مزبور می‌باشد را اجرایی کنند.

حجت الاسلام والمسلمین صادقی با اشاره به تاریخچه تصویب قانون شورا‌های حل اختلاف و ایجاد دادگاه‌های صلح، به لزوم استقرار شورا‌های حل اختلاف در کنار دادگاه‌های صلح اشاره کرد و افزود: قاضی دادگاه صلح باید اصحاب پرونده را دعوت به سمت صلح و آشتی نموده و پرونده را با جلب رضایت طرفین به شورای حل اختلاف ارجاع کند.

این مقام عالی قضایی خاطرنشان کرد: قضات دادگاه‌های صلح باید در اقناع مراجعان و سوق دادن طرفین پرونده به سمت شورا‌های حل اختلاف و ایجاد صلح و سازش توانمند باشند.

رئیس مرکز حل اختلاف قوه قضاییه تاکید کرد: در هر حوزه قضایی که دادگاه صلح تشکیل می‌شود در کنار دفتر شعبه و مقام قضایی، حتماً باید یک شعبه شورای حل اختلاف یا یک اتاق جهت استقرار یک یا دو عضو از اعضای شورای حل اختلاف هم فعال بوده و همه به عنوان یک مجموعه دیده شوند.

حجت الاسلام والمسلمین صادقی همچنین اظهار کرد: در زمان استقرار این شعب با پرونده‌های باقی مانده از سابق نیز مواجه خواهیم شد که در این خصوص، پیشنهاد شد از قبل ایجاد دادگاه‌های صلح، پیشاپیش همان صلاحیت دادگاه‌های صلح برای شعب مذکور در نظر گرفته شده و پرونده‌هایی با همان موضوع به آن دادگاه‌ها ارجاع شود. بر این اساس پس از ابلاغ دادگاه‌های صلح، پرونده‌ای جابجا نشده و مشکلی از این حیث، وجود نخواهد داشت. ضمن اینکه قضات این محاکم با دو ابلاغ فعالیت خواهند کرد.

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.