تاریخ انتشار : شنبه ۲۸ بهمن ۱۴۰۲ - ۱۷:۱۳
کد خبر : 22088

سکینه مریخ

انتخاب اصلح (۷) نمایندگان مازندران در دومین دوره مجلس شورای اسلامی

انتخاب اصلح (۷) نمایندگان مازندران در دومین دوره مجلس شورای اسلامی
از ۱۷ نماینده‌ای که از سوی مردم مازندران برای مجلس دوم انتخاب شدند ۱۳ نفرشان را روحانیون تشکیل می‌دادند.

به گزارش سایت خبری ریحان نیوز ، دوازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی به همراه ششمین دوره انتخابات مجلس خبرگان رهبری قرار است روز جمعه ۱۱ اسفند ماه ۱۴۰۲ در سراسر کشور برگزار شود. به همین بهانه نگاهی داریم بر تاریخچه تشکیل و اهداف مجلس شورای اسلامی و اسامی نمایندگان استان مازندران در دومین دوره این مجلس.
مجلس شورای اسلامی نهاد قانونگذاری جمهوری اسلامی ایران است که اعضای آن بر اساس اصل۶۲ قانون اساسی با رأی مستقیم مردم انتخاب می‌شوند؛ پس از انقلاب، مجلس شورای ملی به مجلس شورای اسلامی تغییر نام داد.
نخستین انتخابات مجلس شورای اسلامی در ۲۴ اسفندماه ۱۳۵۸ برگزار شد و اولین دوره مجلس شورای اسلامی در ۷خرداد سال ۱۳۵۹ با پیام رهبر کبیر انقلاب اسلامی حضرت امام خمینی (ره) شروع به کار کرد.
استان مازندران نیمی از دوره‌های نمایندگی مجلس شورای اسلامی پنج دوره اول (۵۹تا۷۸) را تا پیش از جدایی استان گلستان ۱۷کرسی قوه مقننه را در اختیار داشت که در مجلس پنجم با افزایش۲۰ نماینده به جمع نمایندگان مجلس شورای اسلامی تعداد نمایندگان استان به ۱۸ نفر رسید و در مجموع ۱۷۳ داوطلب انتخابات مجلس در مازندران تاکنون کرسی سبز مجلس شورای اسلامی را تجربه کردند که نیمی از حوزه‌های انتخابیه نمایندگانی با سابقه دو دوره و یا بیشتر را داشتند.
احمد ناطق نوری رکورددار حضور در مجلس
احمد ناطق نوری نماینده مردم نور و محمودآباد که پس از انفجار دفتر حزب جمهوری اسلامی و شهادت عباسعلی ناطق نوری برادرش که نمایندگی مردم این حوزه انتخابیه را در مجلس بر عهده داشت، در انتخابات میان دوره‌ای دوره اول به جای برادر شهیدش از سوی مردم انتخاب شد و ۷ دوره کرسی مجلس شورای اسلامی را تجربه کرد و لقب باسابقه‌ترین نماینده مجلس را به نام خود تا این دوره ثبت کرد.

مجلس دوم، پیشتازی روحانیون
انتخابات دومین دوره مجلس شورای اسلامی پس از انقلاب بهمن ۱۳۵۷، در روز جمعه ۲۶ فروردین ۱۳۶۳ برگزار شد و در تاریخ ۷ خرداد ۱۳۶۳ اولین جلسه مجلس دوم برگزار گردید.
رئیس مجلس دوم حجت‌الاسلام والمسلمین اکبر هاشمی رفسنجانی و نائب رئیسان محمد یزدی، مهدی کروبی و محمدمهدی ربانی املشی بودند.دومین دوره مجلس شورای اسلامی در حالی در سال ۱۳۶۳ در بحبوحه جنگ تشکیل شد که اکثریت این محلس را روحانیان تشکیل می‌دادند.

نمایندگان مازندران در دومین دوره مجلس شورای اسلامی:

از ۱۷ نماینده‌ای که از سوی مردم مازندران برای کرسی سبز بهارستان انتخاب شدند ۱۳ نفرشان را روحانیون تشکیل می‌دادند.

حوزه انتخابیه ساری: حجت الاسلام عباسعلی بهاری اردشیری و حجت الاسلام سیدحسن شجاعی کیاسری

حوزه انتخابیه قائم شهر و سوادکوه: حجت الاسلام عبدالعلی قنبری قادیکلایی و در انتخابات میان دوره‌ای حجت الاسلام ابوطالب حبیبی به عنوان منتخبان مردم انتخاب شدند.
حوزه انتخابیه بابل: ولی الله زمانی.

حوزه انتخابیه بابلسر: حجت الاسلام مهدی مهدوی‌حاجی.
حوزه انتخابیه بهشهر و نکا: حجت الاسلام علی‌اصغر رحمانی‌خلیلی
حوزه انتخابیه آمل: حجت الاسلام عیسی ولائی.
حوزه انتخابیه نور و محمودآباد: حجت الاسلام سیدمهدی حسینی‌نژاد.
حوزه انتخابیه نوشهر و چالوس: حجت الاسلام سیدفرج‌الله افرازیده.
حوزه انتخابیه تنکابن و رامسر: حجت الاسلام ابوالقاسم رزاقی و با شهادت حجت الاسلام ابوالقاسم رزاقی در سال ۱۳۶۴ در جریان جنگ تحمیلی در انتخابات میاندوره‌ای در این حوزه برگزار شد و سیدعلی‌اکبر طا‌هایی به مجلس راه پیدا کرد.
حوزه انتخابیه گرگان: حجت الاسلام سیدمحمدحسن علوی‌حسینی.
حوزه انتخابیه کردکوی: حجت الاسلام محمدباقر داودی.
حوزه انتخابیه گنبدکاووس: آنه محمد کوسه‌غراوی.
حوزه انتخابیه مینودشت: حجت الاسلام سیدابوالحسن حسینی.
حوزه انتخابیه رامیان و آزاد شهر: حسن صادقلو

انتخابات دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی برای انتخاب ۲۹۰ نماینده برای یک دوره ۴ ساله و ششمین دوره انتخابات مجلس خبرگان رهبری برای انتخاب ۸۸ عضو این مجلس برای یک دوره هشت ساله روز جمعه ۱۱ اسفند ماه ۱۴۰۲ در سراسر کشور برگزار خواهد شد.

 

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.