تاریخ انتشار : سه شنبه ۱۹ دی ۱۴۰۲ - ۸:۱۸
کد خبر : 21691

عطیه رستخیز

لزوم مبارزه به موقع با عوامل خسارت زا در مزارع سیر و پیاز

لزوم مبارزه به موقع با عوامل خسارت زا در مزارع سیر و پیاز
مبارزه به موقع با عوامل خسارت زا در مزارع سیر و پیاز ضروری است.

به گزارش سایت خبری ریحان نیوز ، سرپرست مدیریت حفظ نباتات سارمان جهاد کشاورزی مازندران بر لزوم رعایت اصول فنی و مبارزه به موقع با عوامل خسارت زای گیاهی در مزارع سیر و پیاز تاکید کرد.فرید بیگی با اشاره به اهمیت مدیریت آفات و بیماری‌های سیر و پیاز، به لزوم رعایت اصول فنی و مبارزه به موقع با عوامل خسارت زای گیاهی در مزارع سیر و پیاز تاکید کرد و گفت: زنگ سیر از مهمترین بیماری‌های سیر است که علائم اولیه آن به صورت جوش‌های ریز قهوه‌ای رنگ روی برگ‌ها ظاهر شده و در صورت شدت بیماری، جوش‌ها به صورت نوار‌های برجسته قهوه‌ای رنگ سطح برگ‌ها را فرا گرفته که در صورت عدم مبارزه به موقع بوته‌ها ضعیف شده، حبه‌ها کوچک مانده و عملکرد محصول بشدت کاهش می‌یابد.
وی با بیان اینکه مگس سیر و پیاز از آفات مهم مشترک سیر و پیاز بوده که علائم ظاهری آن خمیدگی، پیچیدگی، زرد شدن نوک برگ است که موجب کندی رشد بوته‌ها شده و در نهایت میزان محصول کاهش می‌یابد، افزود: تریپس پیاز یکی دیگر از آفات مشترک سیر و پیاز بوده که علائم خسارت اولیه آن به صورت لکه‌های نقره‌ای (سربی) در سطح برگ‌ها مشاهده که در صورت شدت تراکم آفت، لکه‌ها کل سطح برگ‌ها را فرا گرفته و در برخی از موارد با بیماری سفیدک سطحی اشتباه گرفته می‌شود، این آفت سبزینه (کلروفیل) برگ را کاهش داده و در نهایت کاهش شدید محصول را سبب خواهد شد.سرپرست مدیریت حفظ نباتات سارمان جهاد کشاورزی مازندران با تاکید به اینکه کشاورزان قبل از هر اقدامی باید برای مشاوره و هماهنگی با کارشناسان حفظ نباتات، کلینیک‌های گیاهپزشکی و مراکز خدمات کشاورزی جهت اخذ نسخه گیاهپزشکی و توصیه‌های فنی اقدام کنند، گفت: توجه ویژه به اقدامات زراعی برای کاهش خسارت عوامل خسارت زا مورد تاکید است و رعایت بهداشت زراعی از جمله کنترل علف‌های هرز داخل و حاشیه مزارع در کاهش جمعیت زمستان گذران عوامل بیماریزای گیاهی بسیار مفید خواهد بود.بیگی با بیان اینکه رعایت تراکم مناسب از طریق تنک و حذف بوته‌های ضعیف، احداث زهکش موجب تهویه مطلوب شده و نقش بسزایی در کاهش خسارت عوامل یاد شده خواهد داشت، افزود: تغذیه مناسب گیاه با کود‌های آلی و ریزمغذی‌ها با هماهنگی کارشناسان تغذیه به منظور افزایش مقاومت گیاه در برابر عوامل خسارت زا مورد تاکید است.
وی مبارزه شیمیایی با استفاده از سموم غیر شیمیایی و سموم کم خطر به ویژه سموم گیاهی یا معدنی و رعایت دوره کارنس سموم (مدت زمان سمپاشی تا برداشت) را به کشاورزان توصیه و تاکید کرد: اطلاع از شرایط آب و هوایی طی روز‌های بعد از سمپاشی ضروری است

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.