تاریخ انتشار : دوشنبه ۱۲ دی ۱۴۰۱ - ۱۴:۰۵
کد خبر : 15295

سرایت پذیری سویه جدید کرونا بسیار بالا است

سرایت پذیری سویه جدید کرونا بسیار بالا است
رییس مرکز تحقیقات ویروس شناسی بیمارستان مسیح دانشوری گفت: مقاومت گونه‌های جدید کرونا در برابر درمان بیماران با ایمنی محدودتر از جمله چالش‌های سویه‌های جدید کرونا است.

 

به گزارش ریحان نیوز, به نقل از روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی؛ علیرضا ناجی با اشاره به شیوع کرونا در ایران گفت: تنوع در سویه‌های کرونا بسیار زیاد است، اما در این بین دو سویه BQ,۱ و XBB شایع‌تر است.
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با اشاره به این‌که در هر دوی این زیرشاخه‌ها تغییرات بسیار زیادی ایجاد شده است افزود: سرایت‌پذیری و ایمن‌گریزی بسیار بالا (چه به واسطه عفونت با سایر گونه‌ها و یا توسط آنتی‌بادی‌های ناشی از واکسن) از مهمترین مشخصه‌های سویه‌های جدید است.
ناجی با تأکید بر این‌که باید بدانیم که خیزش موج‌های کرونا لزوما با سویه‌های جدید مرتبط نیست، گفت: به طور معمول موج‌های جدید با کاهش ایمنی بدن نسبت کرونا رخ می‌دهد.
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با بیان این‌که در اکثر نقاط دنیا زیرشاخه‌های BQ,۱.۱، BQ,۱ با شیوع بیشتر و XBB با شیوع کمتر در حال گردش است گفت: این سویه‌های جدید سرایت پذیری بسیار بالایی دارند و به‌نظر می‌رسد که آنتی‌بادی‌های مونوکلونال را بی‌اثر می‌کنند (این آنتی‌بادی‌ها در کمک به محافظت از افراد دارای سیستم ضعیف در برابر کرونا مهم است.
ناجی با بیان این‌که زیرشاخه‌هایی که از اُمیکرون پدید می‌آیند قابلیت تبدیل شدن به گونه جدیدی را دارند گفت: این موضوع به این معنی است که اگر فردی با گونه‌های قبلی برخورد کرده باشد، آنتی بادی‌هایی که بر اثر آن به‌وجود می‌آید به طور معمول قابلیت مقابله با جهش‌های پیش‌رو را ندارند.
* سویه‌های جدید، دردسر‌های جدید
این ویروس شناس، مقاومت گونه‌های جدید کرونا در برابر درمان‌های متداول و مناسب برای بیماران با ایمنی محدودتر را از جمله چالش‌های پیش‌روی درمان مبتلایان به سویه‌های جدید عنوان کرد.
ناجی این موضوع را که سویه‌های جدید چندین برابر احتمال افزایش عفونت‌های ریوی را بالا می‌برند، بی‌پایه و اساس دانست.
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی عنوان کرد: در واقع تمام سویه‌های جدید بیماری‌زایی شدیدتری ایجاد نمی‌کنند، اما نکته اینجاست که مقاومت در برابر ویروس کرونا به ایمنی بدن فرد و ابتلا به بیماری‌های زمینه‌ای (قلبی، ریوی و کلیوی) می‌تواند متفاوت باشد.
ناجی تزریق واکسن‌های یادآور بویژه برای گروه‌های در معرض خطر را خواستار شد و افزود: با توجه به این‌که سویه‌های جدید در برابر آنتی‌بادی‌های گذشته مقاوم هستند، این موضوع که چه واکسنی می‌تواند از بیماری‌زایی بیشتر و در چه بازه زمانی پیشگیری کند اهمیت دارد.
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با بیان این‌که طبق مطالعات کارایی واکسن‌ها در برابر سویه‌های اُمیکرون و دلتا به ۳۶ درصد رسیده است، رعایت شیوه نامه‌های بهداشتی را خواستار شد.
ناجی گفت: این موضوع که واکسن‌های قدیمی به چه میزان می‌تواند کارایی داشته باشد، نیازمند انجام مطالعات دقیق‌تر است.
رییس مرکز تحقیقات ویروس شناسی دانشگاه، حرکت شرکت‌های واکسن سازی در مسیر تولید واکسن‌های مؤثرتر و فرمول‌های جدید‌تر را راهکار مناسبی برای مقابله با کرونا عنوان کرد.
ناجی گفت: نباید زمان طلایی پیشگیری از ایجاد موج‌های جدید را از دست داد بنابراین استفاده از دُزهای بوستر مناسب که کارایی لازم را دارند باید در دستور کار باشد.

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.